Interieuradvies compleet

Via What is Hip Amsterdam heb ik dit ontwerp gemaakt voor een jong stel in Amsterdam. Zij hebben willen graag een compleet advies voor de woonkamer en een stylingsplan + verlichtingsplan voor de slaapkamer. Het idee is dat zij hier nog ca. 2 jaar zullen wonen. Dat betekend in dat er geen grote verbouwingsplannen zullen plaatsvinden.

Concept appartement Amsterdam.jpg

De vloer en de wanden zijn een vast gegeven. Vanuit hier ben ik gaan begonnen met de kleuren te bepalen en samen te voegen. De indeling was al vrij snel bekend.

Ik heb gekozen voor een robuuste houten tv kast en opbergkast. Door de kleine ruimte en deze twee elementen in dezelfde kleur/materiaal creëer je rust. De groentinten komen terug in de planten, maar ook in de salontafel en vloerkleed. Ik heb gekozen voor een 2,5 zits bank met een hocker uit dezelfde collectie. Hierdoor oogt het ruimtelijk maar heb je wel verschillende zit mogelijkheden. Bij de bank een zwarte houten bijzettafel en een zwarte wandlamp. De roze elementen komen terug in de accessoires, maar niet te vergeten op de wand! Deze schuine wand is erg onhandig; dus ga ik deze juist benadrukken. Deze wand wordt roze met een planken verdelen. Op deze planken kan je foto's, magazines, accessoires of leuk pronkstuk mooi neerzetten. Zo houd je de rust in de woonkamer. Om deze wand een connectie te maken met de rest van de ruimte heb ik hier gekozen voor een vloerlamp met plant en poef.

Ik wil graag beide stijlen combineren tot 1 mooi interieur waarin beide personen zich fijn voelen. Hij hou van zwart, strak en modern en zij van roze, decoratie en sfeervol. Beide houden zij een lichte interieur. In mijn conceptbord is te zien dat ik de basis licht wil houden. Stoere en ruwe materialen met zwarte elementen en een touch of pink. De blauwtinten kunnen terug komen in de accessoires.

De planten die terug komen in de ruimte, zijn makkelijk en goed te onderhouden. Dit is ook specifiek gevraagd en ik zal dit in het ontwerp ook voorstellen.

Bovenaanzicht Apaartement Amsterdam_edit
Appartement Amsterdam aanzicht tv_edited
Appartement Amsterdam aanzicht bank_edit